logo
logo

Bereila, sausdispenser-specialist sinds 1971

Al sinds 1971 is Bereila dé specialist in sausdispensers voor snackbar, fastfoodbedrijf en restaurant. De sausdispensers voor het doseren van warme en koude sauzen zijn van een ongeëvenaarde kwaliteit en duurzaamheid. De systemen laten zich eenvoudig bedienen, reinigen en onderhouden. Behalve handbediende sausdispensers biedt Bereila automatische doseersystemen aan, evenals aanverwante producten voor de fastfoodsector. Naast een breed gamma aan eigen producten is Bereila gespecialiseerd in de ontwikkeling en vervaardiging van klantspecifieke sausdispensers en doseeroplossingen en mag een groot aantal Europese gerenommeerde food producenten tot haar afnemers rekenen.

Visie & Missie

Onze afnemers verlangen duurzame oplossingen die eenvoudig zijn in gebruik en onderhoud, en die maximaal voldoen aan alle geldende hygiëne eisen. Wij geloven dat duurzame en efficiënte keukentechnologie bijdraagt aan een betere onderneming. Bereila levert hieraan een bijdrage door het ontwikkelen en leveren van innovatieve, hoogwaardige en gebruiksvriendelijke doseersystemen en fastfoodoplossingen.


Bereila pand

Historie

Bereila is opgericht in 1955 door de heren Berghuis, Reineking en Laanstra. Alle drie heren hadden een technische achtergrond. Omdat het verdelen van de juiste hoeveelheid olie in benzine voor één liter mengsmering een groot probleem was besloten zij zich gezamenlijk toe te leggen op de ontwikkeling en productie van mengsmeringapparaten.

Hun uitvinding was zo bijzonder dat zij meerdere patenten verworven. Duizenden mengsmeringsapparaten en aanverwante artikelen vonden hun weg naar vele oliemaatschappijen, – oliehandels, auto- en rijwielbedrijven. Bij ieder pompstation stond wel een “Bereila”, wat voor branchekenners inmiddels een soortnaam was geworden voor mengsmeringsapparaat.

In de jaren 60 ontstond de vraag om fritesmachines te ontwikkelen om poederfrites te persen. Met succes werden diverse handmachines ontwikkeld en vonden hun weg wereldwijd. Ook voor deze machines werden diverse patenten  verworven. Als constructiebedrijf Bereila verwierf het zich snel een positie in de sector van de voedselverwerkende industrie in binnen en buitenland.

Met de oliecrisis in de jaren 70 nam de vraag naar mengsmering af en het bedrijf wijzigde van koers.  Bereila ging zich vanaf 1971 specialiseren in sausdoseersystemen. Als eerste presenteerde men de originele “Bereila Sauzenbar” Vervolgens werden er vele uiteenlopende dispensers en doseersystemen ontwikkeld voor toepassing in snackbar, restaurant en fastfoodbedrijf. Het bedrijf werd toonaangevend in kwaliteit, efficiëntie, duurzaamheid en productinnovatie.

Tot op de dag van vandaag werkt Bereila voor vele toonaangevende sausfabrikanten in de Benelux en voor diverse andere opdrachtgevers in binnen- en buitenland.